Ορειβασία Αναρρίχηση Ρολλερσκι Αλπικό Σκι Δίαθλο Σκι Δρόμων Αντοχής Χιονοσανίδα (Snowboard) eosvolos.gr eosvolos.gr
Νέα - Αλπικό Σκι
[26-10-12]
09/03/2006 ʼρωμα Τορίνο...στο Πήλιο

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 4 και 5 Μαρτίου 2006, πραγματοποιήθηκε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, ο Διεθνής Αγώνας «Κύπελλο Κένταυρος» για τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών. Μια διοργάνωση αρκετά σημαντική καθώς, εκτός των άλλων, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των απανταχού ασχολουμένων με τα χειμερινά αγωνίσματα στην περιοχή μας, αλλά και πολλούς επισκέπτες.

Επιπρόσθετα, και στον αγωνιστικό τομέα το ενδιαφέρον ήταν αρκετά μεγάλο καθώς στην διοργάνωση συμμετείχαν πολλοί σημαντικοί αθλητές, αρκετοί εκ των οποίων συμμετείχαν στους πρόσφατους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο και φρόντισαν με τις επιδόσεις τους να επιβεβαιώσουν την σημαντικότητα του αγώνα, αλλά και να συμβάλλουν στην κυριολεκτικά μεγάλη επιτυχία που σημειώθηκε.
Το γεγονός όμως εκείνο που πραγματικά ενθουσίασε και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των υψηλόβαθμων στελεχών τόσο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας, όσο και της Διεθνούς Ομοσπονδίας που παραβρέθηκαν το διήμερο αυτό στο Πήλιο μας ωθεί να παρακάμψουμε για λίγο το αγωνιστικό σκέλος. Αυτό το γεγονός λοιπόν δεν ήταν άλλο από την άριστη οργάνωση των αγώνων που συγκέντρωσε τα άκρως επιτιμητικά και ενθαρρυντικά σχόλια όλων των συμμετεχόντων, καθώς φρόντισε να επιβεβαιώσει στο έπακρο τον διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της, αναφερόμενη στους αγώνες, ότι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έπνεε στο Πήλιο «.άρωμα Τορίνο.». Από την πλευρά του ο Τεχνικός Εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας ανέφερε στις δηλώσεις του, που ακολούθησαν την αξιολόγηση του αγώνα από τις συμμετέχουσες ομάδες, ότι πραγματοποιήθηκε μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών που σε τίποτα δεν υστέρησε από αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού.
Στο συγκεκριμένο σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι η επιτυχία της διοργάνωσης υπήρξε αποτέλεσμα της μεθοδικής δουλειάς των στελεχών του Σωματείου, που αξιοποιώντας στο έπακρο την εμπειρία που κάποιοι από αυτούς έχουν αποκτήσει από την συμμετοχή τους τόσο σε αντίστοιχες διοργανώσεις όσο και στην πρόσφατη Ολυμπιάδα. Παράλληλα, όμως, στην συγκεκριμένη επιτυχία συνετέλεσε και η σκληρή προσπάθεια που πραγματοποιείται από όλους τους εμπλεκομένους με τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου προκειμένου να λειτουργεί ο Σύλλογος σε επαγγελματικά πρότυπα και επίπεδο, πράγμα που συντελεί και στην πολύ-επίπεδη επιτυχία που ο Βολιώτικος Σύλλογος σημειώνει τα τελευταία χρόνια.
Μια επιτυχία που έχει ως αποτέλεσμα την διαμόρφωση ενός αθλητικού Σωματείου εξαιρετικά αξιόπιστου, σε όλους τους τομείς, ένα από τα λίγα Σωματεία που μπορούν να φέρνουν αποτελέσματα σε υψηλό επίπεδο εργασίας. Επιπλέον δε, επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι ο Ε.Ο.Σ. Βόλου συμπεριλαμβάνεται στα 2-3 κορυφαία ελληνικά Σωματεία στον χώρο, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και διοικητικά και οργανωτικά.
Σε ότι τώρα έχει να κάνει με το αγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης, θα πρέπει εισαγωγικά να αναφέρουμε ότι και στις δύο μέρες του αγώνα, που αφορούσε το αγώνισμα του Slalom, το ενδιαφέρον υπήρξε πολύ μεγάλο, με επιδόσεις αρκετά υψηλές, και το θέαμα άκρως εντυπωσιακό. Σε αυτό τον τομέα σημαντικό ρόλο έπαιξε και η διαμόρφωση - χάραξη των διαδρομών που διένυσαν οι αγωνιζόμενοι, την οποία επιμελήθηκε το προπονητικό επιτελείο του Συλλόγου, και απευθυνόταν δίχως αμφιβολία σε αθλητές πραγματικά υψηλού επιπέδου.
Όπως υψηλού επιπέδου είναι και οι αθλητές του Ε.Ο.Σ. Βόλου οι οποίοι για ακόμη μία φορά είχαν ιδιαίτερα αξιόλογη παρουσία, επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο, σε ότι τουλάχιστο αφορά τα ελληνικά δεδομένα. Έτσι λοιπόν κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων ο Ρήγας Πίτσος τερμάτισε 12ος στους ʼνδρες, ο Δημήτρης Διπλάρης 13ος και ο Μενέλαος Καπότσης 22ος. Την Κυριακή 5 Μαρτίου, δεύτερη μέρα των αγώνων, σε ότι αφορά τους ʼνδρες ο Αλέξανδρος Τσακνάκης τερμάτισε 8ος, ο Διπλάρης 14ος και ο Πολυχρόνης Γκαγιάννης 28ος, ενώ στην κατηγορία Γυναικών η Χρυσάνθη Μήλιου ήταν τρίτη, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών και σφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία των Βολιωτών αθλητών για το διήμερο αυτό.
Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι διοργανώσεις που ο Ε.Ο.Σ. Βόλου φιλοξενεί δεν σταματούν εδώ. Έτσι λοιπόν το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν στο Πήλιο οι Πανελλήνιοι Αγώνες Δρόμων Αντοχής για τις κατηγορίες Παίδων - Κορασίδων, ενώ στις 18 και 19 Μαρτίου θα γίνουν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Καταβάσεων για τις ίδιες κατηγορίες.
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας στο Facebook.
Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
Χάρτες
Photo Gallery
Σύνδεσμοι
Tips
 
Ακολουθείστε μας
 
καιρός weather.gr
 
site created and hosted by