Ορειβασία Αναρρίχηση Ρολλερσκι Αλπικό Σκι Δίαθλο Σκι Δρόμων Αντοχής Χιονοσανίδα (Snowboard) eosvolos.gr eosvolos.gr
Νέα - Δρόμοι Αντοχής
[26-10-12]
03/03/2006 Οι πανελλήνιοι αγώνες δρόμων αντοχής

Το πενθήμερο 24 με 28 Φεβρουαρίου 2006 πραγματοποιήθηκαν στο Μέτσοβο οι Πανελλήνιοι Αγώνες Χιονοδρομίας για τα αγωνίσματα των Δρόμων Αντοχής. Μια διοργάνωση στην οποία οι αθλητές του Ε.Ο.Σ. Βόλου φρόντισαν για μια ακόμη φορά να πραγματοποιήσουν επιβλητικές, πραγματικά, εμφανίσεις, ειδικά στις κατηγορίες παίδων - κορασίδων. Απέδειξαν, λοιπόν, κατά τον τρόπο αυτό την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του Συλλόγου, τα λεγόμενα «μικρά» τμήματα, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Ειδικά στα αγωνίσματα των δρόμων αντοχής, η εξέλιξη που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια είναι παραπάνω αξιοσημείωτη. Αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που πραγματοποιείται τόσο από τους αθλητές όσο και από τους προπονητές και τους διοικούντες του Συλλόγου. Δεν είναι τυχαίο, επομένως, το γεγονός ότι σταδιακά τα τελευταία χρόνια οι Βολιώτες αθλητές αναρριχήθηκαν στην πανελλήνια κατάταξη, με συνέπεια να μονοπωλούν πλέον τις πρώτες θέσεις και τις πανελλήνιες πρωτιές.
Το ίδιο συνέβη και στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στο αγώνισμα λοιπόν της Σκυταλοδρομίας (4*10 χιλιόμετρα) Παίδων, η ομάδα του Ε.Ο.Σ. Βόλου αποτελούμενη από τους Μπασματζίδη - Βαρδάκη - Μπέη - Πλίακα (οι αθλητές αναγράφονται με την σειρά που αγωνίστηκαν), κατέλαβε την πρώτη θέση σε 1 ώρα, 3 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νίκη αυτή ήρθε με σχετική ευκολία και αποτελεί μια πάρα πολύ μεγάλη διάκριση. Στο ίδιο αγώνισμα της κατηγορίας Κορασίδων (4*5 χιλιόμετρα) οι Βενετσάνου - Καραθάνου - Κοντού - Δημητρακοπούλου τερμάτισαν τέταρτες.
Στο αγώνισμα του ομαδικού Σπρίντ της κατηγορίας Παίδων - 2, η επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη μεγαλύτερη. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα ο Ε.Ο.Σ. συμμετείχε με δύο ομάδες τις οποίες είχε την τύχη να δει να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών. Το ζευγάρι λοιπόν, που απαρτιζόταν από τους Μπασματζίδη - Βαρδάκη κατέλαβε την πρώτη θέση σε 22 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, ενώ οι Μπέης - Πλιάκας τερμάτισαν τρίτοι δύο λεπτά αργότερα. Στο ίδιο αγώνισμα της κατηγορίας Κορασίδων - 2 οι Βενετσάνου και Καραθάνου ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση τερμάτισαν τρίτες σε 20 λεπτά και 38 δεύτερα. Για το ίδιο τώρα αγώνισμα στις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων 1 οι αθλητές στάθηκαν άτυχοι, αφού λόγω ασθενείας οι ομάδες των Ζηνέλη - Λύτρα και Δημητρακοπούλου - Κοντού δεν στάθηκε δυνατό να ασχοληθούν. Θα πρέπει εδώ να μην παραλείψουμε ότι και τα δύο ζεύγη ήταν από τους βασικούς διεκδικητές μίας εκ των τριών πρώτων θέσεων.
Τέλος, στην κατηγορία Ανδρών στο αγώνισμα των 20 χιλιομέτρων του Σκιάθλου ο Ζάντζος τερμάτισε 8ος και ο Στεργίου 9ος.
Για να ανακεφαλαιώσουμε, μπορούμε να πούμε ότι οι επιτυχίες των αθλητών του Ε.Ο.Σ. Βόλου είναι ιδιαίτερα σημαντικές, ειδικά στις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων, επιστέγασμα των σκληρών προσπαθειών και απόδειξη του γεγονότος ότι ο Ε.Ο.Σ. συγκαταλέγεται στα κορυφαία ελληνικά Σωματεία. Επιτυχίες που σαφώς αφήνουν πολλές υποσχέσεις για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας στο Facebook.
Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
Χάρτες
Photo Gallery
Σύνδεσμοι
Tips
 
Ακολουθείστε μας
 
καιρός weather.gr
 
site created and hosted by