Ορειβασία Αναρρίχηση Ρολλερσκι Αλπικό Σκι Δίαθλο Σκι Δρόμων Αντοχής Χιονοσανίδα (Snowboard) eosvolos.gr eosvolos.gr
Τα Νέα μας
[20-09-13]
2η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση στα Χάνια

Το επόμενο Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου θα έχουμε στα Χάνια τη 2η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση. Το Σάββατο βράδι θα υπάρχει φαγητό και εκδηλώσεις στο καταφύγιο του Πανός, ενώ η κατασκήνωση θα αναπτυχθεί στα βαγόνια του ΕΟΣ στη βάση των λιφτ. Την Κυριακή θα γίνουν δύο πορείες με ώρα έναρξης 9 το πρωί από το καταφύγιο του ΕΟΣ: Αγριόλευκες-Σχιτζουράβλι (διάρκεια 5,5-6 ώρες με επιστροφή, περιγραφή της διαδρομής εδώ: http://walking-pilion.blogspot.gr/2011/12/blog-post.html

) και Αγριόλευκες-Γολγοθάς (με τη μισή διάρκεια, 2,5-3 ώρες). Ολα τα μέλη και οι φίλοι του ΕΟΣ και του βουνού γενικότερα, καλούνται να συμμετέχουν.Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

16:00-18.00 : Προσέλευση στο χώρο του Καταφύγιου του Φ.Ο.Β «ο Παν» για όσους κοιμηθούν στις κουκέτες του καταφυγίου και στον αύλειο χώρο του βαγονιού-Καταφυγίου του Ε.Ο.Σ Βόλου για όσους έχουν σκηνές Δυνατότητες και επιλογές προσέλευσης
1. Οδικώς: Διαδρομή: Βόλος-Πορταριά -Χάνια, χλμ. 24.
2. Πεζοπορικά: Από το χωριό Πορταριά ως το Καταφύγιο Πανός Χανίων, κλασική διαδρομή , ώρες ανάβασης 3:30΄, σε μονοπάτι σηματοδοτημένο, ώρα αναχώρησης από το χωριό Πορταριά 16:00 ,χώρος στάθμευσης ξενοδοχείου «Πορταριά Hotel». (Ίωνας Ακάσογλου, τηλ. 6973349961)
3. Σημείωση:
Στην παραπάνω αναγραφόμενη ώρα θα υπάρχουν από τους διοργανωτές Συλλόγους , οδηγοί για την ασφαλή πορεία των ορειβατών .
Η αναχώρηση από το Πορταριά Hotel θα γίνει σε περίπτωση που δηλώσουν και έρθουν την προκαθορισμένη ώρα οι ορειβάτες .Πέρα από τις προκαθορισμένες παραπάνω αναχωρήσεις, κάθε Σύλλογος ή ομάδα μπορεί να καθορίσει με δική του πρωτοβουλία, διαδρομή και ώρα αναχώρησης.
18.00 -19.00 : Εσπερινός ,τρισάγιο στη μνήμη των θανόντων ορειβατών των Συλλόγων της Θεσσαλίας και αρτοκλασία στο εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου που βρίσκεται
στο χώρο του καταφυγίου του Πανός.
20:00΄ - 21:00΄: θα προσφερθεί δείπνο από τους διοργανωτές συνοδευόμενο με κρασί, αναψυκτικά .
21:00΄ - 22:00΄: Σύντομοι χαιρετισμοί από τους διοργανωτές , εκπροσώπους των Συλλόγων & πιθανών εκπροσώπων της πολιτείας. Εκδηλώσεις στο χώρο του Καταφυγίου (oμιλίες–προβολές)
22:00΄ - 24:00΄: Νυχτερινή πορεία με φακούς: Καταφύγιο Πανός –Ερειπωμένο Σανατόριο Καραμάνη - Αλικόπετρα-Χάνι Μάνθου (ώρες πορείας:2)
Γλέντι – Διασκέδαση- χαλάρωση .


Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013
06:00΄ - 07:30΄: Εγερτήριο, πρωινό (από τους διοργανωτές).
08:00 -9.00: Συγκέντρωση και έναρξη πορείας από τις Αγριόλευκες , όπου και το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου :
Αγριόλευκες(1420μ)- Γολγοθάς–Μοναστηράκι-Σχιιτζουράβλι(1450μ.)-Αγριόλευκες Ώρες πορείας: 6 (πήγαινε-έλα)- Βαθμός δυσκολίας:1/5-Νερό στη διαδρομή: Μόνο στην αρχή
Βαθμός Ομορφιάς: 5/5(πυκνό δάσος οξιάς)
9.00-10.00 : Εκκίνηση μικρής ,εύκολης πεζοπορίας διάρκειας 2,30 ωρών μέχρι την κορυφή του Γολγοθά και επιστροφή : Γύρος Αγριολεύκων( Αγριόλευκες-κορυφή Γολγοθάς-Αγριόλευκες)
15:00 - 16:00: : Κεράσματα, υποδοχή ορειβατών, αναμνηστικά.Αποχαιρετισμοί.
Εναλλακτικές Δραστηριότητες – Λοιπές εκδηλώσεις
Την Κυριακή στον χώρο του Χιονοδρομικού θα υπάρχουν άλογα από το πρωί για όσους επιθυμούν και πληρούν τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια τους να κάνουν μία μικρή βόλτα και έχουν βέβαια την απαραίτητη εμπειρία (λόγω επικινδυνότητας) .
Το Σάββατο βράδυ :
Στο χώρο του καταφυγίου του Πανός θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις όπως:
1. Έκθεση φωτογραφίας με αφορμή τα 50 χρόνια ζωής του καταφυγίου του Πανός(1963-2013)
2. Παρουσίαση της ανάβασής του στις 7 ψηλότερες κορυφές του κόσμου από το Βολιώτη ορειβάτη Νίκο Μαγγίτση με ήχο και εικόνα
3. Παρουσίαση των φαραγγιών της Μαγνησίας από το Γιώργο Αντρέου με βιντεοπροβολέα
4. Αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών από τον παραμυθά Γιάννη Προκοπίου τις μεταμεσονύκτιες ώρες.
5. Ξενάγηση στο σανατόριο Καραμάνη, απ’ όπου πέρασε σχεδόν όλη η λογοτεχνική γενιά του 1930(Σεφέρης, Βάρναλης, Σικελιανός, Παλαμάς,κα)
6. Μουσική κάλυψη από Βολιώτες οργανοπαίκτες-ορειβάτες-μέλη των συλλόγων των διοργανωτών .
Συμπληρωματικές οδηγίες - πληροφορίες
A. Προσέλευση :
1. Πέρα από όσα αναφέρονται στο πρόγραμμα, όσοι Σύλλογοι προγραμματίσουν την προσέλευσή τους την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, παρακαλούνται να λάβουν υπόψη τους τις ώρες πραγματοποίησης των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, ώστε να παρευρίσκονται έγκαιρα στους χώρους των εκδηλώσεων.(Χιονοδρομικό Κέντρο Χανίων)
B. Διαμονή :
1. Το καταφύγιο του Φυσιολατρικού Ομίλου Βόλου ο «Παν» , διαθέτει για φιλοξενία 33 κρεβάτια, τα οποία και θα διατεθούν (δωρεάν) σε όσους επιθυμούν και κατά αναλογία στους Συλλόγους που θα δηλώσουν συμμετοχή και προσέλευση το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. 2. Στην περίβολο του βαγονιού-καταφυγίου του ΕΟΣ Βόλου (εμπρός & πίσω χώρο σε χορτάρι) θα αναπτυχθεί η κατασκήνωση με σκηνές και εξοπλισμό που θα φέρει μαζί του ο καθένας ατομικά. (Κώστας Λαούδης,τηλ.6974122694- Κυριάκος Σταθάκηςτηλ.6977652722)
2. Πρόσβαση στα καταφύγια
Α. Καταφύγιο Φ.Ο .Βόλου ο «Παν»
Ερχόμενοι στα Χάνια μόλις περάσετε το πρώτο Χάνι του Ζαφείρη και πριν φτάσετε στα υπόλοιπα μαγαζιά συναντάτε αριστερή στροφή της ασφάλτου προς τα ραντάρ ενώ προς τα δεξιά ο δρόμος κατηφορίζει προς το Χάνι του Μάνθου. Παίρνετε την αριστερή ανηφορική στροφή και στα 300μ. είστε κάτω από το καταφύγιο του Πανός ,όπου και το εκκλησάκι του Ομίλου.(τηλ.24280-96424, 6976904236) Β. Καταφύγιο Ε.Ο.Σ Βόλου
Από το δεύτερο πάρκινγκ του Χιονοδρομικού Κέντρου Χανίων ακολουθούμε τον αριστερό δρόμο προς Κισσό και σε 200μ.συναντάμε τις εγκαταστάσεις του λίφτ και το πλάτωμα με τα βαγόνια-καταφύγια του ΕΟΣ Βόλου(Κώστας Λαούδης,τηλ.6974122694- ΚυριάκοςΣταθάκηςτηλ.6977652722)
1. Όσοι επιθυμούν μπορούν να διανυκτερεύσουν στο χωριό Χάνια, όπου υπάρχουν πολλά καταλύματα που θα διαθέσουν τα δωμάτια τους σε μειωμένες τιμές για τα μέλη των Ορειβατικών Συλλόγων της Θεσσαλίας.
Γ. Γεύμα Κυριακής: Μετά το πέρας της πορείας οι ορειβάτες θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά φαγητά των Χανίων (λουκάνικο, γίδα βραστή, φασολάδα, σπεντζοφάι) στις ταβέρνες του χωριού, σε μειωμένες τιμές κατόπιν συμφωνίας των διοργανωτών με τους ξενοδόχους της περιοχής.


Μοιραστείτε το με τους φίλους σας στο Facebook.
Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
Χάρτες
Photo Gallery
Σύνδεσμοι
Tips
 
Ακολουθείστε μας
 
καιρός weather.gr
 
site created and hosted by